Menu
0
100% Klanttevredenheid
Inruil Mogelijk
Echte Productspecialisten
T 073-6897729
€2.295,00
Toevoegen aan winkelwagen
Acustica Applicata Akoestische Diffuser Volcano
Acustica Applicata Akoestische Diffuser Volcano
Acustica Applicata Akoestische Diffuser Volcano
Acustica Applicata Akoestische Diffuser Volcano
Acustica Applicata Akoestische Diffuser Volcano
Acustica Applicata Akoestische Diffuser Volcano
Acustica Applicata Akoestische Diffuser Volcano
Acustica Applicata Akoestische Diffuser Volcano
Acustica Applicata Akoestische Diffuser Volcano

Acustica Applicata Akoestische Diffuser Volcano

€2.295,00Incl. btw
Bestelbaar

Volcano is niet zomaar een correctiemiddel, maar is in staat om de inherente dimensionaliteit die in een opname is gecodeerd te extraheren door conflicterende geluidsgolven die de muzikale presentatie vervormen flexibel uit te schakelen. Lees meer..

verwachte levertijd: 2-5 dagen
 • Inruil mogelijk

  Ruil uw oude apparatuur in
 • Offerte

  Vraag via [email protected] aan
 • 100% klanttevredenheid

  Alle aandacht voor u
 • Echte winkel

  Echte productspecialisten

Productomschrijving

Modulaire variabele resonator
Standaard Volcano (2 delen): 102 cm totale hoogte x 38 cm diameter.
Extra plexiglasmodule met houten flens: diameter 42,5 cm x 38 cm. (Deze is apart te bestellen onder de naam Volcano Module)

VOLCANO is de nieuwste toevoeging aan de familie van variabele resonatoren, exclusief ontwikkeld en geproduceerd door Acustica Applicata. Het is een apparaat dat speciaal is ontworpen om de klankkleur en dimensionaliteit van vrijwel elk muziekweergavesysteem in elke luisteromgeving te verbeteren.

Volcano is niet zomaar een correctiemiddel, maar is in staat om de inherente dimensionaliteit die in een opname is gecodeerd te extraheren door conflicterende geluidsgolven die de muzikale presentatie vervormen flexibel uit te schakelen. Voor wie op zoek is naar een verfijnde en gedetailleerde geluidspodiumpresentatie gecombineerd met “Live” dynamische texturen, is Volcano de duidelijke keuze.

In een bepaalde luisterruimte bevinden zich twee of meer luidsprekers die geluidsdruk produceren binnen een door muren begrensde ruimte. De luidsprekers produceren energievelden die slechts gedeeltelijk rechtstreeks op de luisterpositie terechtkomen. Een aanzienlijk percentage van het geluid bereikt de luisteraar met variabele vertragingen nadat het tegen muren, vloer en plafond is weerkaatst, terwijl het ook opnieuw door het gebied is gegaan dat door de luidsprekers wordt ingenomen. Dit alles zorgt voor vervormingen en een verward geluidsbeeld.

Als we dit tafereel van bovenaf bekijken en de kamer niet als een driedimensionaal volume beschouwen, maar als een vloeibaar tweedimensionaal oppervlak, kunnen we ons visuele voorbeeld aanzienlijk vereenvoudigen. Beschouw het oppervlak waarop we neerkijken als een soort rechthoekig zwembad.

Stel je nu twee identieke ballen voor die symmetrisch in het zwembad vallen, weg van de wanden, één aan de linkerkant en één aan de rechterkant. Deze impactpunten vertegenwoordigen de locaties waar de luidsprekers zich in een luisterruimte bevinden. Het is gemakkelijk om het binnenkomen van elke bal te visualiseren, waardoor een cirkelvormige rimpel ontstaat die zich vanaf de punten van binnenkomst naar buiten uitbreidt.

De golven verspreidden zich en breidden zich naar buiten uit tot ze de wanden van het zwembad bereikten. Waar elke golf een muur bereikt, zal een nieuwe golf in de tegenovergestelde richting worden gegenereerd. Deze secundaire golf zal de vorige golf overlappen of deze teniet doen. Wat we hebben beschreven vindt plaats op de grens waar de golf een belemmerend oppervlak tegenkomt, maar uiteraard zullen de twee cirkelvormige golfstromen zich voortplanten naar het midden van het zwembad, waar ze ook tegen elkaar zullen ‘botsen’. In dit geval zullen de twee golfstromen op elkaar inwerken, waardoor ze worden getransformeerd in iets anders dan de oorspronkelijke golfvormen.

We hebben twee eenvoudige cirkelvormige golven beschreven binnen een afgebakende ruimte die zeer snel hun oorspronkelijke kenmerken verliezen, vervormd door botsingen tussen henzelf of tegen externe grenzen, en zich voortbewegen in het zwembad totdat ze geleidelijk verdwijnen. Muziek is aanzienlijk complexer dan een simpele golf. Het zojuist beschreven gedrag is extreem vereenvoudigd, omdat het dat van een enkele laagfrequente golf is. Lage frequenties gegenereerd door een HiFi-systeem hebben een veel complexere structuur dan een enkele tweedimensionale oscillerende beweging. Daar zijn twee redenen voor: Ten eerste zijn er veel golven (frequenties) tegelijkertijd bij betrokken. Ten tweede hebben de twee ballen die in het water vallen zelden dezelfde grootte/gewicht, dus elk punt van golfopwekking produceert verschillende energieën op verschillende frequenties. Dit complexe systeem van golfinteracties vergroot het vervormingsproduct in de kamer zelf naarmate de golfbotsingen toenemen. Er zijn vijf punten in elke luisterruimte waar dit fenomeen uiterst belangrijk wordt: twee bevinden zich langs de zijwanden tussen de luidsprekers en de luisterpositie. De andere twee bevinden zich bij de luidsprekers langs de muur erachter. De belangrijkste positie vind je tussen de luidsprekers, midden in het geluidsbeeld.

Dit omdat turbulentie die ontstaat op de plek waar golven botsen cruciale annuleringen veroorzaakt. Door op dit punt in te grijpen met een afgestemd akoestisch apparaat, kan een aanzienlijke toename van de helderheid van de golfvorm worden bereikt.

Het resultaat is een duidelijke verbetering in impact en diepte van lage frequenties, een verbeterde driedimensionale weergave, samen met een aanzienlijke correctie van de toonbalans. Het waargenomen gemiddelde volume zal ook toenemen, maar bovenal worden de dynamische contrasten verrassend. In de standaardconfiguratie is VOLCANO 105 cm. hoog, met een diameter van 38 cm. De behuizing is van transparant plexiglas, met eindkappen van hout die uniek zijn gevormd volgens een specifiek ontwerp. VOLCANO is effectief tot 35 Hz (met de extra module, tot 25 Hz).

De basis bevat een poort van 10,5 cm diameter, en daarbinnen een cilinder die is gekoppeld aan een speciale acryllaag, waardoor (eenvoudigweg op en neer trekken of duwen) afstemming van de resonantiefrequentie van het apparaat wordt bereikt. De hoogte van deze cilinder in de vulkaan stemt hem af om de beste diepte en snelheid van de lage frequenties in de kamer te verkrijgen. Deze afstelmethode is geïnspireerd op een apparaat dat werd gebruikt door luitbouwers begin ‘900; de naam was Tornavoz en werd gebruikt om de sonore projectie en lage frequenties van hun muziekinstrumenten te versterken. Door gebruik te maken van een muziektrack met een aanzienlijke laagfrequente inhoud, wordt de cilinder omhoog of omlaag bewogen totdat de snelheid en diepte van de lage frequenties zijn gemaximaliseerd: de geluidsverschillen zijn gemakkelijk te horen.

Een paar hoogteveranderingen met hetzelfde nummer bepalen de beste afstemming voor de basfrequenties, in de geteste positie, voor de luisterruimte en het gebruikte audiosysteem. Op de cilinder zit een schaalverdeling waarmee de luisteraar deze tijdens de luistertests nauwkeurig omhoog en omlaag kan brengen. In het midden van VOLCANO bevindt zich een membraan dat tussen een verticale en horizontale positie kan worden georiënteerd. Het bestaat uit een houten frame met een membraan van speciaal akoestisch materiaal, verstelbaar door een externe knop. Deze functie biedt controle over hoogfrequente diffusie en integratie.

De verticale positie geeft meer textuur en zoetheid aan de hoge frequenties, terwijl de horizontale positie de middenfrequenties meer body geeft. Bij de meeste toepassingen wordt ergens tussen de twee op smaak afgestemd.

VOLCANO is verzegeld op een houten ‘top’ met een ‘krater’ in het midden. Dit bovenste gedeelte, in de vorm van een krater met een gat erin, is de inspiratie voor de naam. De onderkant van het blad is een ondiepe curve met een zeer specifieke vorm. Deze gebogen vorm, de diameter en vorm van de krater zijn van fundamenteel belang en essentieel voor de prestaties van de vulkaan.

Deze parameters zijn uitgebreid bestudeerd door Acustica Applicata, waarbij verschillende prototypes en honderden uren aan luister- en meettests zijn uitgevoerd.

De standaard VOLCANO bestaat uit twee delen: het bovenste en onderste deel zijn verbonden door een ronde houten flens, die het oriënteerbare interne membraan ondersteunt. Deze onderdelen zijn niet aan elkaar gelijmd, maar worden in hun werkpositie gestoken door ronde rails die in de houten flens zijn gesneden; dit maakt gemakkelijke toegang tot de interne kamer mogelijk voor het reinigen of aanpassen van de positie van de stembuis in de basis (het is ook mogelijk om deze stempoort vanaf de buitenkant vanaf de onderkant van de basis aan te passen). Bovendien maakt dit het stapelen van extra plexiglas uitbreidingsmodules mogelijk, waardoor het interne volume wordt vergroot en de resonantiefrequentie wordt verlaagd (tot 25 Hz); Dit kan het gebruik van de hogere Volcano uitbreiden naar hoekposities in grote kamers of zolderruimtes met schuine plafonds of mansardedakvormig.


MONTAGE
VOLCANO wordt verpakt als één geïntegreerd stuk (dezelfde maat als een DAAD4). De twee secties zijn afzonderlijk verpakt binnenin. Eerst wordt het onderste deel in de voorgestelde positie geplaatst, met het bovenste deel van VOLCANO erbovenop, waarbij er specifiek op wordt gelet dat de plexiglasbuis in de groef op de houten flens past, waardoor de twee delen met elkaar worden verbonden. Er is geen bevestiging of lijm nodig.

VOORGESTELDE POSITIES VOOR VOLCANO
In een bepaalde luisterruimte zijn er hoofdzakelijk drie/vijf plaatsen waar VOLCANO kan worden geplaatst:

 • twee bevinden zich in het gebied dat zich het dichtst bij de luidsprekers bevindt, langs de zijwanden
 • twee bevinden zich in het gebied dat zich het dichtst bij de luidsprekers bevindt, langs de muur erachter;
 • het belangrijkste bevindt zich echter tussen de luidsprekers in het midden van het geluidsbeeld.

Uiteraard kunnen de voorgestelde posities langs de muren worden verschoven, rekening houdend met de beschikbare ruimte; Het belangrijkste is om te onthouden dat dit (samen de hoeken van de kamer) de punten zijn waar het hogere niveau van geluidsdruk bestaat, dus ze zijn perfect om een akoestisch apparaat te plaatsen dat op geluidsdruk werkt, zoals Polifemo, Volcano en DaaD.

Reviews

0 beoordelingen

Specificaties

Akoestische Diffuser Volcano

0 beoordelingen

Beoordeel Acustica Applicata Akoestische Diffuser Volcano

Volcano is niet zomaar een correctiemiddel, maar is in staat om de inherente dimensionaliteit die in..

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis