Menu
0
100% Klanttevredenheid
Inruil Mogelijk
Echte Productspecialisten
T 073-6897729
€14.500,00
Toevoegen aan winkelwagen
Luxman Platenspeler PD-191A
Luxman Platenspeler PD-191A
Luxman Platenspeler PD-191A
Luxman Platenspeler PD-191A
Luxman Platenspeler PD-191A
Luxman Platenspeler PD-191A
Luxman Platenspeler PD-191A
Luxman Platenspeler PD-191A
Luxman Platenspeler PD-191A
Luxman Platenspeler PD-191A
Luxman Platenspeler PD-191A

Luxman Platenspeler PD-191A

€14.500,00Incl. btw
Bestelbaar

LUXMAN introduceert de PD-191A, een premium draaitafelsysteem ontworpen om de langlopende PD-171-serie te vervangen. Lees meer..

verwachte levertijd: 2-5 dagen
 • Inruil mogelijk

  Ruil uw oude apparatuur in
 • Offerte

  Vraag via [email protected] aan
 • 100% klanttevredenheid

  Alle aandacht voor u
 • Echte winkel

  Echte productspecialisten

Productomschrijving

Geniet van de eindeloos rijke warmte van een muziekstuk en dat speciale gevoel van tijd die anders stroomt als je een geliefde analoge opname afspeelt. De PD-191A is een uitstekende speler die in staat is om de uitmuntende afspeelervaringen van vinylopnamen te leveren. De nieuw ontwikkelde, originele toonarm, met extreem hoge initiële gevoeligheid, maakt gebruik van een verticaal lagersysteem met mesrand om die gevoelige bewegingen te realiseren die de fijnste nuances van een muzikaal moment vormen. De combinatie van een stil en verfijnd riemaandrijfsysteem met gelijkstroommotor, ondersteund door een robuuste voeding; De PD-191A biedt een echt hifi en emotionele luisterervaring op vinyl.

Nieuw ontwikkelde, volledig originele toonarm
Speciaal ontwikkeld voor de PD-191A is de LTA-710 statisch gebalanceerde toonarm, die gebruik maakt van meskantlagertechnologie voor een uitstekende initiële bewegingsgevoeligheid. Een gezamenlijke ontwikkeling met het audiomerk SAEC, dat al meer dan 40 jaar toonarmen ontwerpt, brengt de LTA-710 veel hoog aangeschreven technologieën naar de LUXMAN-draaitafelfamilie. Een volwaardig origineel armontwerp dat twee en een half jaar nodig had om te ontwikkelen. Door de effectieve armlengte in te stellen op 10 inch worden trackingfouten verder onderdrukt en wordt de weerstand tegen vibratie-effecten van vinyloppervlakken verbeterd. Zelfs de zachtste muzikale signalen die door de phono-cartridge uit de groeven op de plaat worden opgepikt, worden getrouw gereproduceerd. Bovendien ondersteunt de LTA-710 gedetailleerde instellingen zoals naalddruk, anti-skating, hoogteaanpassing volgens de te installeren cartridge, enz., wat alleen mogelijk is omdat de toonarm met hoge mechanische precisie is gemonteerd om de weergave grondig te behouden. trouw.

*Het merk SAEC is eigendom van Saec Commerce Co., Ltd.

Borstelloze gelijkstroommotor en voeding met hoge capaciteit
De aandrijfmotor is een fundamenteel onderdeel van een analoge speler met riemaandrijving waarbij krachtige en stabiele schijfrotatie van het allergrootste belang is. De PD-191A is voorzien van een originele, uiterst nauwkeurige, borstelloze gelijkstroommotor met hoog koppel, ondersteund door een op een vlotter gemonteerde, zeer stabiele en volledig geregelde stroomtransformator met grote capaciteit die is geüpgraded naar hogere specificaties voor de huidige favoriete platenspelers met hoge massa . De sinusgolf PWM/PID-rotatiesnelheidsregeling*-programmering bereikt een constante en nauwkeurige rotatiecontrole onder verschillende eisen en er wordt een krachtige referentieklok voor snelheidscorrectie ingezet, met behulp van een MEMS-oscillator met uitstekende temperatuurkarakteristieken. Hierdoor zijn nauwkeurige snelheden en een stille schijfaandrijving verzekerd.

*PID-rotatiesnelheidsregeling: “Proportioneel: Proportionele werking” snelle aanpassing aan de beoogde rotatiesnelheid, “Integraal: Integrale werking” Besturingssysteem om minieme fouten te corrigeren, “Differentieel: Differentiële werking” snelle automatische aanpassing voor snelheidsschommelingen. Het programmeersysteem PD-191A integreert deze bedieningselementen volledig met de aandrijfmotorunit.

Een zwaargewicht schotel met een hoge massa en een enorm traagheidsmoment
De schijf die voor de PD-191A is gekozen, is een 35 mm dikke, 5,2 kg zware schijf, vervaardigd uit een enkele, extreem dikke aluminium knuppel, nauwkeurig diamantgeslepen en afgewerkt tot exacte oppervlakken die prachtig licht reflecteren. De schotel fungeert als een vliegwiel met een enorm traagheidsmoment van 0,7t·cm2, wat zorgt voor een soepele en zelfverzekerde rotatie. De spindel die de schotel ondersteunt, beschikt over hoge stijfheidsspecificaties met zijn roestvrijstalen as met hoge treksterkte (diameter 16 mm) en een op maat gemaakt lagerondersteuningssysteem. Deze structuur combineert een PEEK*-druklager, met zijn uitstekende hittebestendigheid en slijtvastheid, met een bijpassend messing radiaallager gevuld met organische molybdeenolie dat een stabiele smering handhaaft, zelfs onder hoge belastingen, terwijl het plateau stevig wordt ondersteund. De energie van de motor wordt overgebracht naar de schotel via een EPDM*-aandrijfriem die bestand is tegen veroudering en het vermogen van de borstelloze DC-motor met hoog koppel nauwkeurig ondersteunt, zonder verlies.

*PEEK is een afkorting voor polyetheretherketon, een geavanceerde kunststof
*EPDM is een afkorting voor ethyleen-propyleen-dieneterpolymeer met uitstekende weerstand tegen veroudering.

Elegant, tijdloos LUXMAN industrieel ontwerp, met een houten frontpaneel en een chassis met een laag zwaartepunt
Onze selectie en afwerking van de externe en structurele materialen waaruit het eindproduct bestaat, zijn van groot belang voor ons, omdat we vinden dat de bediening van een analoge speler door de luisteraar een tactiele en visueel bevredigende ervaring moet zijn. Een lust voor het oog, de PD-191A is elegant en verfijnd, met een palissanderkleurig, massief natuurlijk houten voorpaneel met een prachtige glanzende afwerking, dat contrasteert met het fijn haarlijnbehandelde aluminium bovenpaneel. Door de montage van de motor in het onderste chassis te compenseren, hebben we bovendien een stijlvolle, lage zwaartepuntvorm gerealiseerd met een totale hoogte die 12 mm lager is dan die van de eerdere PD-171A. Door ons te concentreren op de operationele systemen, zoals stroomvoorziening, start/stop van de draaitafel, omschakeling van de rotatiesnelheid en aanpassing op het bovenpaneel, hebben we bovendien utilitaire en functionele schoonheid nagestreefd. Afzonderlijk verkrijgbaar is een speciale, speciaal gebouwde, 4 mm dikke acrylstofkap van 4 mm dik, uitgerust met nokken-/veerscharnieren voor eenvoudig openen en soepel sluiten.

Meerdere geïntegreerde trillingsdempende structuren
De onderhangende ophangstructuur, waarin de hoofdcomponenten zijn bevestigd aan een 15 mm dikke aluminium plaat, is erin geslaagd zowel hoge stijfheid als dempingsprestaties te bereiken. Door het motoraandrijfsysteem en de stroomtransformator op een extra dikke bodemplaat te monteren, geïsoleerd met dempend rubber, wordt de delicate signaalopname beschermd tegen externe trillingen, waardoor de mechanische signaal-ruisverhouding (rumble) en de feedbackweerstand aanzienlijk worden verbeterd.

Drie selecteerbare rotatiesnelheden met pitch control en stroboscoopindicator
De PD-191A ondersteunt 3 rotatiesnelheden, 33 1/3, 45 en 78 RPM. Om de rotatiesnelheid te visualiseren hebben we een gereflecteerde LED-stroboscoop gebruikt, die goed werd ontvangen bij de eerdere PD-171-serie. Het nieuwe stroboscoop-reflecterende strippatroon heeft de zichtbaarheid verbeterd en door gebruik te maken van een speciale regeling voor elke individuele rotatiesnelheid zijn betrouwbaardere en nauwkeurigere aanpassingen van de rotatiesnelheid mogelijk.

Origineel anti-vibratie ontwerp
Om de horizontale uitlijning te behouden, bevat de PD-191A speciaal dempingsrubber met uitstekende temperatuureigenschappen en weerstand tegen langdurige verslechtering in onze oorspronkelijk ontworpen isolatorpoten met grote diameter die elk waterpas kunnen worden afgesteld tot 5 mm in hoogte om te voorkomen dat de overdracht van feedback en externe trillingen.

Headshell en phonokabel
De originele lichtgewicht aluminium headshell met het LUXMAN-logo heeft unieke specificaties en is voorzien van D.U.C.C. geleiders voor de geleidingsdraden. Een aluminium EP-adapter en een standaard 5-pins (DIN-type) naar RCA-phonokabel met OFC-draad van audiokwaliteit zijn ook inbegrepen. Aftermarket-upgrades voor kabelvervanging zijn mogelijk.

AC-ingang en voedingskabel
De AC-ingang is verguld om de contactweerstand te verminderen en de hele terminal is verbeterd en omgekeerd gemonteerd om een zware AC-kabel te ondersteunen.

Overvloedige opties voor toonarmmontage
Door de armbasis onafhankelijk te maken, is het eenvoudig om verschillende toonarmen (9 tot 10 inch) van verschillende fabrikanten te installeren (afzonderlijk verkochte toonarmbases zijn gebruikelijk voor de PD-171A/AL). Aan de achterkant van het hoofdapparaat is ook een externe armbasis beschikbaar die een 12-inch toonarm ondersteunt (oorspronkelijk ontworpen voor de SME 3012) (apart verkrijgbaar) om uw plezier bij het afspelen van vinylplaten te vergroten.

 

Specificaties

Draaitafelaandrijfgedeelte

 • Aandrijfsysteem Riemaandrijfsysteem
 • Motor Borstelloze gelijkstroommotor met PID-regeling
 • Materiaal Gefreesd aluminium, Oppervlakteafwerking: Diamantgeslepen
 • Toerental 33 1/3 tpm, 45 tpm, 78 tpm (3 snelheden selecteerbaar)
 • Toerentalinstelbereik ±6% (elke rotatiesnelheid onafhankelijk instelbaar)
 • Wauw en fladderen 0,04% of minder (W.R.M.S.)
 • Gewicht 5,2 kg (schotel)

Toonarmsectie

 • Type Statisch gebalanceerd, S-vormig, universeel type
 • Lager Verborgen verticale mesrand
 • Effectieve lengte 256 mm
 • Overhang 16 mm
 • Volgfouthoek +1,07° tot -1,52°
 • Toepasselijk cartridgegewicht 4 tot 11 g (inclusief headshell 17 tot 24 g)
 • Verstelbaar hoogtebereik 22 mm
 • Antiskating 0 tot 4g

Hoofdapparaat

 • Stroombron 230V~50Hz / 115V~60Hz
 • Stroomverbruik 5W
 • Afmetingen 491(B) × 128 (tot de bovenkant van het plateau) (H)× 399(D) mm
 • Nettogewicht 24,8 kg (hoofdapparaat), 26,4 kg (met stofkap)
 • Accessoires Platter, Headshell (inclusief D.U.C.C-kabel) Rubberen mat, rubberen riem, handvat voor montage op plateau (2 stuks), EP-adapter, contragewicht, anti-skating-gewicht, inbussleutelset voor armverstelling (2 soorten), platte schroevendraaier voor aanpassing van de rotatiesnelheid Inbussleutel voor het verwijderen van de armbasis, Phonokabel (DIN → RCA: al geïnstalleerd in het apparaat), Voedingskabel

*D.U.C.C. is een geregistreerd handelsmerk van Mitsubishi Cable Industries, Ltd.

Reviews

0 beoordelingen

Specificaties

Platenspeler PD-191A

0 beoordelingen

Beoordeel Luxman Platenspeler PD-191A

LUXMAN introduceert de PD-191A, een premium draaitafelsysteem ontworpen om de langlopende PD-171-ser..

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis