Menu
0
100% Klanttevredenheid
Inruil Mogelijk
Echte Productspecialisten
T 073-6897729
€11.990,00
Toevoegen aan winkelwagen
McIntosh Stereo Voorversterker C55
McIntosh Stereo Voorversterker C55
McIntosh Stereo Voorversterker C55
McIntosh Stereo Voorversterker C55
McIntosh Stereo Voorversterker C55
McIntosh Stereo Voorversterker C55
McIntosh Stereo Voorversterker C55

McIntosh Stereo Voorversterker C55

€11.990,00Incl. btw
Bestelbaar

C55 2-kanaals solid-state voorversterker. De C55-voorversterker is een toppunt van sonische uitmuntendheid, ontworpen voor zowel audiofielen, muziekliefhebbers als toegewijde McIntosh-fans. Lees meer..

verwachte levertijd: 2-5 dagen
 • Inruil mogelijk

  Ruil uw oude apparatuur in
 • Offerte

  Vraag via [email protected] aan
 • 100% klanttevredenheid

  Alle aandacht voor u
 • Echte winkel

  Echte productspecialisten

Productomschrijving

C55 2-kanaals solid-state voorversterker

 • 16 ingangen: 7 analoog, 2 phono, 7 digitaal
 • Speciale subwooferuitgang
 • Bestuurbaar via de McIntosh Connect-app
 • Inclusief Processor Loop en 8-bands analoge equalizer
 • Ondersteunt 24-bit/192kHz- en DSD512-bestanden
 • Roon getest

Roon Tested
De C55-voorversterker is een toppunt van sonische uitmuntendheid, ontworpen voor zowel audiofielen, muziekliefhebbers als toegewijde McIntosh-fans. Als fakkeldrager van innovatie neemt hij het stokje over van zijn voorganger, de meermaals bekroonde C53, en introduceert uw home-audio-ervaring in nieuwe rijken van audio-nirvana. Met precisie en vakmanschap neemt de C55 trots zijn plaats in als een echte marktleider.

INPUT IN OVERVLOED
Met maar liefst 16 ingangen (9 analoog en 7 digitaal) wordt de C55 het zenuwcentrum van uw audio-universum. Analoge ingangen omvatten 3 gebalanceerde en 4 ongebalanceerde aansluitingen, samen met 2 phono-ingangen die configureerbaar zijn voor Moving Coil of Moving Magnet phono-cartridges om uw draaitafel(s) op aan te sluiten. Beide phono-ingangen zijn voorzien van instelbare versterking in stappen van 6 dB van 40 dB tot 64 dB, evenals RIAA-equalisatie.

Het digitale gedeelte is ondergebracht in de DA2 digitale audiomodule en wordt aangedreven door een quad-gebalanceerde, 8-kanaals, 32-bit digitaal-naar-analoog converter (DAC) van audiofiele kwaliteit. De DA2 biedt een scala aan aansluitingen, waaronder een HDMI Audio Return Channel (ARC)(1) ingang voor alleen audio, waarmee uw tv-geluid via uw stereosysteem thuis een nieuw tijdperk inluidt. Dolby®- en DTS®-meerkanaalsaudioformaten worden vakkundig omgezet naar prachtige tweekanaalsaudio voor een boeiende luisterervaring.

De overige 6 digitale ingangen van de DA2 bestaan uit 2 coaxiale, 2 optische, 1 USB en 1 MCT. De USB-ingang ondersteunt DSD512 en DXD 384kHz. De coax- en optische ingangen decoderen digitale muziek tot 24-bit/192 kHz voor audioweergave met hoge resolutie. En om de beste geluidskwaliteit te krijgen van de high-definition audio op uw SACD-collectie, biedt de MCT-ingang een veilige, aangepaste DSD-verbinding in combinatie met onze MCT-serie SACD/CD Transports. De gehele DA2-module is uitbreidbaar en kan worden vervangen door een toekomstige module als er nieuwe digitale technologieën beschikbaar komen.

INNOVATIEVE OUTPUTS VOOR GEPERSONALISEERD LUISTEREN
Om de C55 op uw eindversterker(s) aan te sluiten, zijn er 3 stereosets met variabel gebalanceerde en ongebalanceerde uitgangen die geavanceerde aansluitflexibiliteit bieden. Alle 3 sets uitgangen kunnen tegelijkertijd actief zijn en elk kan het audiosignaal van de broncomponent naar 3 afzonderlijke audiosystemen sturen.

De hoofduitgang en uitgang 1 hebben instelbare filtermogelijkheden voor bi-amping, terwijl uitgang 2 kan worden gebruikt om een subwoofer aan te sluiten.
Bovendien kunnen de hoofduitgang en uitgang 1 worden gebruikt voor het bi-ampen van een enkel luidsprekersysteem via de ingebouwde, instelbare hoogdoorlaat- en laagdoorlaatfilters. In deze opstelling kunnen de High Pass-uitgangen worden aangesloten op een vacuümbuizenversterker, en de Low Pass-uitgangen kunnen worden aangesloten op een solid-state versterker. Met de instelbare crossover kunt u de prestaties van uw versterkers optimaliseren volgens de specificaties van uw luidspreker en uw luistervoorkeuren. Uitgang 1 biedt trimniveauregeling, waardoor het volume van twee verschillende versterkers bij bi-amping in evenwicht kan worden gehouden.

Bovendien kan Uitgang 2 worden geconfigureerd als mono of stereo en kan hij een audiosignaal sturen naar een stereo-audiosysteem in een andere kamer, naar een enkele mono-subwoofer of naar 2 afzonderlijke stereo-subwoofers (2).

TERUGKEER VAN DE PROCESSORLUS
De C55 beschikt over de terugkeer van de Processor Loop, iets dat niet beschikbaar was op de laatste paar generaties McIntosh-voorversterkers. Met de Processor Loop kunt u een externe signaalprocessor (zoals de MQ112 Environmental Equalizer of MEN220 Room Correction System), dynamisch bereikvergroters of andere apparaten aansluiten zonder dat u deze tussen de voorversterker en eindversterker(s) hoeft te plaatsen. Dit is meestal handiger en zorgt voor betere prestaties.

De Processor Loop is ook de perfecte plek om een analoge bandrecorder, een high-end cassettedeck of een 3-kops haspeldeck aan te sluiten waarmee u kunt opnemen vanaf een broncomponent en de opname slechts enkele seconden later kunt beluisteren, zodat u uw muziek kunt volgen. 

NETWERK VERBONDEN VOOR CONTROLE EN UPDATES
Naast het gebruik van de meegeleverde afstandsbediening of de bedieningselementen op het voorpaneel, kan de C55 worden aangesloten op uw netwerk, waardoor de bedieningsopties worden ontgrendeld die worden aangeboden via de gratis Connect-app (beschikbaar in april 2024). De Connect-app is ontworpen voor zowel Android- als Apple-apparaten en kan worden gebruikt om de belangrijkste functies van de C55 te bedienen, waaronder volumeregeling en invoer- en uitvoerselectie.

Geselecteerde McIntosh-broncomponenten (3) waarop een datakabel is aangesloten op de C55 zullen gedeeltelijk bestuurbaar zijn via de Source Control-functie van de app. Met Source Control kunnen gebruikers veel van de functies van de broneenheid vanuit de app bedienen, zoals het wijzigen van radiozenders op een tuner of het afspelen van een schijf in een cd-speler. Deze functie zorgt voor extra gemak bij opstellingen waarbij een secundaire set eindversterkers en luidsprekers is aangesloten op een van de uitgangen van de C55, zoals een buitensysteem waarbij u niet langer gedwongen wordt naar binnen te gaan om de basisfunctionaliteit te regelen.

Een ander voordeel van het toevoegen van de C55 aan uw netwerk is de mogelijkheid om periodieke firmware-updates te ontvangen. Deze firmwareversies kunnen nieuwe functies toevoegen of belangrijke prestatie-updates bieden.

EXTRA PRESTATIEKENMERKEN

 • 8-bands analoge equalizer om uw muziek nauwkeurig af te stemmen, waardoor een
 • gepersonaliseerde audio-ervaring ontstaat (de equalizer kan indien gewenst worden omzeild).
 • High Drive hoofdtelefoonversterker met Headphone Crossfeed Director (HXD®)-technologie voegt een extra dimensie toe aan het luisteren via een hoofdtelefoon.
 • Home Theater PassThru voor naadloze integratie in uw thuisbioscoopsysteem.
 • Heeft de Roon Tested-aanduiding ontvangen van Roon Labs.
 • Met Power Control kunt u eenvoudig andere aangesloten McIntosh-componenten in- en uitschakelen.
 • Datapoorten kunnen afstandsbedieningsopdrachten naar aangesloten broncomponenten sturen.
 • Elektromagnetische ingangsschakeling voor betrouwbaar, geruisloos en vervormingsvrij schakelen.
 • Level Trim Adjustment voor het matchen van analoge ingangsniveaus om abrupte veranderingen in volumeniveaus te voorkomen.
 • Nauwkeurig gebalanceerd, digitaal geregeld verzwakkersysteem voor nauwkeurige volumeregeling met een nauwkeurigheid van 0,1 dB.
 • Volledig gereguleerde voedingen en een speciale R-core voedingstransformator voor een stabiele, ruisvrije werking.
 • Milieuvriendelijk energiebeheersysteem dat het apparaat na 30 minuten inactiviteit uitschakelt (kan worden uitgeschakeld).

VERHOOG UW AUDITIEVE REIS
Al deze geavanceerde audiotechnologie is ondergebracht in het iconische McIntosh-ontwerp: een zwart glazen frontpaneel versierd met blauwe meters, draaiknoppen en een verlicht logo. Het gepolijste roestvrijstalen chassis voegt een vleugje elegantie toe, waardoor het een perfecte metgezel is voor versterkers, cd-spelers, draaitafels en meer.

(1) De HDMI ARC-ingang speelt alleen audio af van een compatibele tv. Er wordt geen video doorgegeven van of naar een tv, en er wordt geen audio afgespeeld vanaf een niet-tv-bron.
(2) Alleen actieve subwoofers werken met deze voorversterker.
(3) Broncomponenten compatibel met bronbediening: MCD201, MCD205, MCD301, MCD350, MCD500, MCD550, MCD600, MCD751, MCD1000, MCD1100, MCD7009, MCD7010, MCD12000, MCT80, MCT450, MCT500, MR85, MR87, MR8 8, MR89, MR7084 , MVP831, MVP841, MVP851, MVP861, MVP871, MVP881, MVP891 en MVP901.

De termen HDMI, HDMI High-Definition Multimedia Interface en het HDMI-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van HDMI Licensing Administrator, Inc.
Dolby is een geregistreerd handelsmerk van Dolby Laboratories.
DTS, DTS-HD, het symbool, & DTS of DTS-HD en het symbool samen zijn geregistreerde handelsmerken van DTS, Inc. © DTS, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Specificaties

ELEKTRONISCHE SPECIFICATIES

 • Aantal kanalen: 2
 • Totale harmonische vervorming: 0,005%
 • Frequentierespons: +0, -0,5 dB van 20 Hz tot 20 kHz; +0, -3dB van 15Hz tot 100kHz
 • Maximale voltuitgang (gebalanceerd/ongebalanceerd): 16V RMS / 8V RMS
 • Gevoeligheid hoog niveau (gebalanceerd / ongebalanceerd): 900mV / 450mV
 • Gevoeligheid Phono (bewegende spoel): 0,45 mV
 • Gevoeligheid Phono (bewegende magneet): 4,5 mV
 • Signaal-ruisverhouding (hoog niveau): 100dB
 • Signaal-ruisverhouding (bewegende spoel): 80 dB
 • Signaal-ruisverhouding (bewegende magneet): 82dB
 • Spanningsversterking (hoog niveau): 15 dB
 • Spanningsversterking (bewegende spoel): Selecteerbaar 40dB, 46dB, 52dB, 58dB of 64dB
 • Spanningsversterking (bewegende magneet): Selecteerbaar 40dB, 46dB, 52dB, 58dB of 64dB
 • Ingangsimpedantie (gebalanceerd / ongebalanceerd): 44K-ohm, 22K-ohm

CONNECTIVITEIT

 • Gebalanceerde invoer: 3
 • Ongebalanceerde invoer: 4
 • Phono-ingang bewegende spoel: Maximaal 2 (apparaat heeft 2 Phono-ingangen; elk kan door de gebruiker worden geconfigureerd als Moving Coil of Moving Magnet)
 • Phono-ingang bewegende magneet: Maximaal 2 (apparaat heeft 2 Phono-ingangen; elk kan door de gebruiker worden geconfigureerd als Moving Coil of Moving Magnet)
 • Opwaardeerbare digitale audiomodule: Ja: DA2
 • Digitale coaxiale ingang: 2
 • Digitale optische ingang: 2
 • Digitale MCT-ingang: 1
 • Digitale USB-ingang: 1
 • HDMI (ARC)-ingang: 1
 • Digitale AES/EBU-ingang: 0
 • Gebalanceerde vaste output: 0
 • Gebalanceerde variabele output: 3
 • Ongebalanceerde vaste output: 0
 • Ongebalanceerde variabele output: 3
 • Koptelefoonuitgang: 1/4" hoge drive met hoofdtelefoon Crossfeed Director (HXD®)
 • Match ingangsniveau: Ja, +/- 6dB
 • Thuisbioscoop PassThru: Ja
 • Ongebalanceerd analoog connectortype: Premium verguld massief messing
 • Servicepoort: 1
 • Netwerkverbinding: 1

CONTROLE

 • Toonregeling: 8-bands (elke band instelbaar ± 12dB)
 • Toon bypass en ingangstoewijzing: Ja
 • RS232-besturingsingang: Ja
 • Vermogensregeling Uitgang: 1 Hoofd, 4 Trigger
 • Datapoort op achterpaneel: 6
 • Achterpaneel IR-sensoringang: Ja

ALGEMENE SPECIFICATIES

 • Multi-chassis of enkelvoudig: Enkelvoudig, tweelaags
 • Outputmeters: Ja
 • Vacuümbuis of vaste toestand: Solide staat
 • Stroomverbruik (aan): 75 Watt

GEWICHTEN & AFMETINGEN

 • Afmetingen eenheid (B x H x D) 44,45 cm x 19,4 cm x 41,9 cm
 • Gewichtseenheid: 12,5 kg
 • Verzendgewicht: 19,7 kg

Reviews

0 beoordelingen

Specificaties

Stereo Voorversterker C55

0 beoordelingen

Beoordeel McIntosh Stereo Voorversterker C55

C55 2-kanaals solid-state voorversterker. De C55-voorversterker is een toppunt van sonische uitmunte..

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis