Menu
0
100% Klanttevredenheid
Inruil Mogelijk
Echte Productspecialisten
T 073-6897729
€8.000,00
Toevoegen aan winkelwagen
Marantz CD Speler SA10S1
Marantz CD Speler SA10S1
Marantz CD Speler SA10S1
Marantz CD Speler SA10S1
Marantz CD Speler SA10S1

Marantz CD Speler SA10S1

€8.000,00Incl. btw
Bestelbaar
verwachte levertijd: 2-5 dagen
 • Inruil mogelijk

  Ruil uw oude apparatuur in
 • Offerte

  Vraag via [email protected] aan
 • 100% klanttevredenheid

  Alle aandacht voor u
 • Echte winkel

  Echte productspecialisten

Productomschrijving

SACD/CD-speler met USB DAC en digitale ingangen
Compleet nieuw SACD-M3 transportmechanisme voor CD, SACD en meer
Weergave van audiocompilaties met hoge resolutie op DVD-ROM
USB-ingang voor audio met hoge resolutie tot PCM/DXD 384 kHz/32 bits en DSD11.2MHz
Geïsoleerde USB- en digitale ingangen om ruis van andere verbonden bronnen te onderdrukken
Innovatieve upsampling naar DSD en filtratie met unieke Marantz Musical Mastering-Stream-technologie
Compleet nieuwe, op maat gemaakte eenbits rechtstreekse Marantz Musical Mastering-conversie van DSD naar analoog
Hoogwaardige analoge uitgangstrap met HDAM’s van Marantz
Royale stroomtoevoer door middel van ringkerntransformator
Speciale hoofdtelefoonversterker met volledig gescheiden constructie
De nieuwe Marantz SA-10 is het meest recente model in een reeks hoogwaardige spelers die teruggaat tot de geboorte van de CD: Marantz leverde met de in 1983 gepresenteerde originele CD-63 de eerste, op hoogwaardige prestaties afgestemde CD-speler, en heeft die expertise over een periode van ruim 30 jaar verder ontwikkeld. De SA-10 is ontworpen om een nieuwe norm te stellen voor muziek op discs of via de computer gestreamde content en om de nieuwe maatstaf te worden voor digitale audio.
Om dat te bereiken is de SA-10 volledig nieuw ontworpen, waarbij weliswaar is teruggegrepen op die schat aan ervaring in het maken van uitstekende spelers, maar waarbij bijna elk onderdeel opnieuw ontworpen is. Dit vereiste innovatie en origineel denkwerk, met als doel de beste prestaties te realiseren voor een grote verscheidenheid aan digitale audioformaten. Het nieuwe model geeft niet alleen CD’s en SACD’s perfect weer, maar ook op disc gebrande muziek met hoge resolutie, en is bovendien een hoogwaardige digitaal-analoogomzetter voor muziek die op de computer is opgeslagen.

Van het unieke, speciaal voor deze speler ontworpen nieuwe disctransportsysteem tot en met een complete heroverweging van de manier waarop digitale audiodata wordt geconverteerd naar analoge signalen: de SA-10 is een ‘schone lei’-ontwerp, het resultaat van nauwgezet onderzoek en ontwikkeling en uitgebreide luistersessies in speciaal gebouwde Marantz-luistervoorzieningen. Dat is Marantz ten voeten uit: altijd streven naar de meest elegante technische oplossing, maar de luistertest heeft altijd het laatste woord. Dat heeft alles te maken met die eenvoudige woorden die als een rode draad door de geschiedenis van het bedrijf lopen: ‘Because Music Matters’.

Het begint met de disc
It starts with the disc Of je nu SA-CD’s, CD’s of data-CD’s met muziek afspeelt, het is cruciaal dat een speler de informatie zo nauwkeurig mogelijk oproept: anders dan wanneer een computer een disc leest om deze te kopiëren, is er tijdens het afspelen van muziek geen tijd om steeds opnieuw te scannen – de muziek wordt in real-time afgespeeld en het disctransport moet dus meteen goed werken.
Veel moderne CD- en SACD-spelers gebruiken computer-DVD’s of ‘universele’ discdrives omdat het voor fabrikanten eenvoudig steeds moeilijker is om speciale ‘muziekdrives’ te produceren die puur gericht zijn op het afspelen van SACD’s/CD’s.
Marantz lost dat zo op: als je iets niet kant-en-klaar kunt kopen, ontwerp het dan zelf en laat het maken: de kern van de SA-10 is een compleet nieuw SACD-M3 transportmechanisme dat uitsluitend gemaakt is om SA-CD’s, CD’s en muziek op data-CD’s optimaal tot hun recht te laten komen.

Dit nieuwe mechanisme belooft niet alleen traditionele CD- en SA-CD-discs zo goed mogelijk weer te geven, zijn uitgebreide mogelijkheden voor het afspelen van muziekbestanden op DVD-ROM’s biedt gebruikers ook de mogelijkheid om met een DVD-brander op hun computer hun eigen audiocompilatiediscs met hoge resolutie te maken. De SA-10 kan FLAC-bestanden van 32 kHz tot 192 kHz afspelen bij een maximale resolutie van 24 bits, en DSD64 en DSD128, plus ALAC (Apple Lossless), AIFF en MP3-bestanden. Het maken en afspelen van disccompilaties met hoge resolutie is daarmee net zo eenvoudig als het maken van dergelijke discs in CD-kwaliteit.

CD’s, SA-CD’s en meer
It starts with the disc
De SA-10 kan echter nog veel meer dan alleen discs afspelen: het apparaat is ook een volwaardige digitaal-analoogomzetter voor op een pc opgeslagen muziek en is daarnaast voorzien van traditionele digitale ingangen voor bestaande bronelementen.
Die traditionele – optische en coaxiale – ingangen zijn geschikt voor bestanden van tot 192 kHz/24 bits, maar het digitale ingangsgedeelte van de speler beschikt ook over een asynchrone USB-B-ingang waarop rechtstreeks een computer kan worden aangesloten, en dat is compatibel met PCM- en DXD-muziekbestanden van tot 384 kHz/32 bits en DSD64, DSD128 en DSD256.

Dat houdt in dat de SA-10 niet alleen in staat is om alle algemeen via internet verkrijgbare audioformaten met hoge resolutie te verwerken, maar ook bestanden aan kan met ultrahoge resolutie die geleverd worden door een aantal gespecialiseerde platenmaatschappijen en verkooppunten. Met andere woorden, de nieuwe speler is volledig op de toekomst voorbereid.
Het digitale ingangsgedeelte is bovendien volledig geïsoleerd om te voorkomen dat eventuele elektrische ruis van verbonden onderdelen – een probleem dat zich vooral voordoet als computers als bron worden gebruikt – terechtkomt in het signaalpad.

Niet zomaar een DAC
CD-spelers (en versterkers) met ingebouwde DAC’s die voor computeraudio gebruikt kunnen worden, zijn niet nieuw, net zo min als DSD-vermogen op dergelijk apparaten. Marantz heeft al verschillende CD/SA-CD-modellen op deze wijze toegerust.
Met de SA-10 zijn we echter nog een stapje verder gegaan: het apparaat heeft een compleet nieuw disctransportsysteem, de digitaal-analoogomzetting is herontworpen, waarbij de eenbits conversietechnologie die in eerdere paradepaardjes van Marantz is gebruikt volledig is benut, en er is gebruikgemaakt van gloednieuwe filtratie en upconversie om te profiteren van deze eenvoudige en toch elegante oplossing.

Marantz’ Musical Mastering:
MMM-streaming en MMM-conversie
MMM DSD vormt de kern van de manier waarop de SA-10 digitale audio verwerkt: Alle PCM- en DXD-ingangen worden met de eigen merk MMM-Streamomzetter in de speler geüpconverteerd naar DSD bij 11,2 MHz, waarna het geproduceerde hoogfrequente signaal wordt bewerkt door de unieke MMM-conversietrap, die wordt gebruikt in plaats van een conventionele DAC om de analoge output te produceren.
Het MMM-Stream-gedeelte van het proces vervangt de oversamplingfilters die doorgaans in digitaal-analoogconversie worden gebruikt, en maakt toepassing van Marantz Musical Mastering-filtratie mogelijk. Deze filters – waarbij het ene een langzame roll-off en een zeer korte impulsrespons biedt en het andere de mogelijkheid biedt van een gemiddeld lange roll-off met een korte pre-ringing en een langere post-ringing – zijn in principe dezelfde als die van de Marantz SA-11 discspeler en de NA-11 netwerkspeler, maar hier worden ze gebruikt met een veel hogere oversamplingfrequentie dankzij die upconversie naar DSD11.2.

Er worden in feite twee systeemklokken gebruikt om een zo nauwkeurig mogelijke upconversie van het inkomende signaal te garanderen, of de bron nu een disc of een digitale ingang is: de 44,1 kHz van CD, en veelvouden daarvan – 88,2 kHz, 176,4 kHz enz. – worden geüpsampled naar 11,2896 kHz, terwijl 48 kHz en veelvouden daarvan worden geüpsampled naar 12,288 kHz. Dit wordt gedaan om maximale precisie te garanderen en te voorkomen dat samplefrequenties moeten worden geconverteerd, zoals dat zou moeten gebeuren als het systeem bijvoorbeeld audio van 192 kHz zou moeten converteren naar DSD11.2.

Deze conversie vindt bovendien nu plaats in Digitale Signal Processing met 32-bits floating-pointprecisie en niet aan de hand van een 24-bits integermethode die vroeger in deze systemen werd gebruikt.

Filtering
Door dit te combineren met de reductie naar een eenbits signaal direct achter het oversamplingfilter en Sigma Delta Modulation is het mogelijk een zuiver DSD-conform signaal door te sturen naar het conversiegedeelte in de vorm van een zeer hoogfrequente stroom pulsen, en is een zeer hoogwaardig laagdoorlaatfilter genoeg om alle overbodige hoge frequenties te onderdrukken en de uitgangstrap van de speler te voorzien van zo zuiver mogelijke audio.

Waarom zou je dit zelf willen ontwikkelen? Het technisch team van Marantz geeft aan dat uitgebreide luistersessies, zoals altijd, de doorslag gaven: “We namen grote verschillen in geluidskwaliteit waar toen PCM-signalen buiten een conventionele DAC werden geconverteerd naar DSD en vervolgens werden doorgestuurd naar de DSD-ingang van de conventionele DAC. Dat maakte duidelijk dat we voor het beste geluid de conversie zelf ter hand moesten nemen.

“Deze ervaring bracht ons ertoe alle soorten SDM-structuren onder de loep te nemen en te optimaliseren om het beste geluid te realiseren.”

Dezelfde denkwijze lag ten grondslag aan het ontwerp van de DSD-analoogfilter zelf, die de bekende HDAM van Marantz (Hyper Dynamic Amplifier Module) in de uitgangstrap voedt, hier gebruikt in dubbele differentiaalconfiguratie voor optimale geluidskwaliteit.

HDAM
Op dezelfde wijze wordt zelfs de hoofdtelefoonuitgang op de speler geoptimaliseerd: deze bestaat, net als de HDAM’s, volledig uit afzonderlijke onderdelen in plaats van de eenvoudigere ‘versterker op chip’-technologie te gebruiken, voor de allerbeste geluidskwaliteit.

Gebouwd om te presteren
Net als de bijbehorende PM-10 geïntegreerde versterker voldoet de SA-10 aan de hoogste normen, met een dubbellaags verkoperd chassis voor optimale onderdrukking van mechanische en elektrische ruis, een kast van dik, niet-magnetisch aluminium panelen, en een 5 mm dikke bovenklep. Beide producten rusten ook op aluminium gegoten voetjes.

Chassis
Dat lijkt misschien heel ingewikkeld, net als uitleggen hoeveel werk er in het ontwerp van deze speler is gaan zitten, maar de SA-10 draait in essentie om een digitaal-analoogoplossing die even elegant als innovatief is en die door het technisch team van Marantz is ontwikkeld om één heel eenvoudige reden – Because Music Matters.

 

Specificaties

Eigenschappen

 • Compatibiliteit CD's: CD/CD-R/RW/SACD/WMA/MP3/AAC Ja / Ja / Ja / Ja / Ja / Ja
 • CD-Text/Super Audio-CD-Text/ID3 Tag/WMA Meta-tag Nee / Ja / Ja / Ja / Ja
 • Data Disc Compatibility: DSD / WAV / ALAC <=5.6 / 192 / 96
 • iPod / iPhone compatible USB input Ja
 • DAC operation mode: USB / Coax / Optical Ja / Ja / Ja
 • Asynchronous mode rear USB Ja
 • Bit-perfect transmission Ja
 • Signal isolator for DAC Mode operation Ja
 • HDAM-versie HDAM+HDAM SA2
 • Netvoedingstransformator: Ringkern/EI Ja / Nee
 • Hoogwaardige audiocomponenten Ja
 • Speciaal ontworpen componenten Ja
 • Symmetrische circuitindeling Ja
 • Verkoperd chassis Ja
 • Extra metalen plaat voor sterker chassis Ja
 • Digitale uitgang uit/Audio EX-modus Ja / Nee
 • Koptelefoon: standaard/buffer/Current Feedback Nee / Ja (HDAM SA2+HDAM) / Ja

Overige

 • Gescheiden gelijkrichterschakeling voor analoge en digitale circuits Ja
 • Display: Dimmer / Off Nee / Ja
 • Ruisarm LCD-scherm Ja
 • 5mm Aluminum top cover Ja
 • Selectable filter: CD / SA-CD / DAC-Mode Ja / Nee / Ja
 • Marantz Musical Mastering Conversion Ja (HD)
 • Marantz Musical Mastering Stream Ja
 • Marantz Musical Mastering Conversion Ja

Weergave

 • Program Play (CD / SA-CD) Ja / Ja
 • Herhalen: track/programma/A-B Ja
 • Afspelen in willekeurige volgorde Ja
 • Startgeluidsmodus voor Super Audio-CD Ja

In-/Uitgangen

 • Analoog uit (cinch) 2ch
 • Gebalanceerde uitgang Ja
 • Digitaal optisch in / uit Ja / Ja
 • Digitaal coaxiaal in / uit Ja / Ja
 • Bemonsteringsfrequentie digitaal In 192 kHz / 24-bit
 • Vergulde cinch silver / nickel
 • USB Audio (Front) / Made for iPod / Made for iPhone® rear / Ja / Ja
 • USB type B ingang voor PC (achterzijde) Ja
 • Asynchronous mode rear USB Ja
 • Bemonsteringsfrequentie USB type B In 384 kHz / 32-bit
 • USB-B DSD Audio Streaming (DoP): DSD2.8 / DSD5.6 -> DSD11.2
 • Hoofdtelefoon uit Ja
 • Volumeregeling hoofdtelefoon Ja

Overige Specificaties

 • Loopwerk SACD-M3 (METAL)
 • D/A-conversie Marantz Musical Mastering Conversion
 • DAC IC Marantz Musical Mastering Conversion
 • Digitaal filter DSP (Marantz)
 • Noise Shaper DSP (Marantz)
 • Low-passfilter HDAM x 2
 • Uitgangsbuffer HDAM SA2
 • Frequentierespons (aangep.) 2 Hz - 60 kHz
 • Dynamisch bereik (SA) 109dB
 • Signaal-ruisverhouding (SA) 112dB
 • Kanaalscheiding (SA) 105 dB
 • Frequentierespons 2 Hz - 20 kHz
 • Dynamisch bereik 98 dB
 • Signaal-ruisverhouding 104 dB
 • Totale harmonische vervorming 0.00%
 • Kanaalscheiding 100 dB
 • Totale harmonische vervorming (SA) 0.00%

Algemeen

 • Verkrijgbare kleuren: Goud / zilver / zwart / zilver-goud Ja / Nee / Ja / Nee
 • Metalen voorpaneel Ja
 • Afstandsbediening RC004PMSA
 • Energieverbruik in W 50
 • Verbruik tijdens stand-by in W 0.3
 • Automatische uitschakeling Ja
 • Afneembaar netsnoer Ja
 • Maximale afmetingen (B x D x H) in mm 440 x 419 x 127
 • Gewicht in kg 18.4

Reviews

0 beoordelingen

Specificaties

CD Speler SA10S1

0 beoordelingen

Beoordeel Marantz CD Speler SA10S1

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis