Menu
0
100% Klanttevredenheid
Inruil Mogelijk
Echte Productspecialisten
T 073-6897729
€10.000,00
Toevoegen aan winkelwagen
Marantz Geintegreerde Versterker PM10S1
Marantz Geintegreerde Versterker PM10S1
Marantz Geintegreerde Versterker PM10S1
Marantz Geintegreerde Versterker PM10S1

Marantz Geintegreerde Versterker PM10S1

€10.000,00Incl. btw
Bestelbaar

De Referentie geintegreerde versterker van Marantz, met een vermogen tot 200 W per kanaal, hoogwaardige technologie en een geoptimaliseerd ontwerp. Lees meer..

verwachte levertijd: 2-5 dagen
 • Inruil mogelijk

  Ruil uw oude apparatuur in
 • Offerte

  Vraag via [email protected] aan
 • 100% klanttevredenheid

  Alle aandacht voor u
 • Echte winkel

  Echte productspecialisten

Productomschrijving

Hoogtepunten

 • De nieuwe referentieklasse geïntegreerde versterker
 • Vier versterkerkanalen met schakelvoeding in de brugmodus (twee per kanaal) voor maximale grip en aandrijfvermogen
 • Puur gebalanceerd concept van de ingang tot en met luidspreker voor aardvrij signaalbeheer
 • Zeer krachtig vermogen: 200 W per kanaal aan 8 ohm en 400 W per kanaal aan 4 ohm
 • Moeiteloze aansturing van grote verscheidenheid aan luidsprekers
 • Breed dynamisch bereik mogelijk dankzij onmiddellijke hoogspanningsvoeding
 • Van voor naar achter volledig gebalanceerd: voorversterker en eindversterkers
 • Marantz Hyper Dynamic Amplifier Modules (HDAM) in voorversterkertrap
 • Dubbel-mono eindversterkerconfiguratie
 • Afzonderlijke voedingen voor voorversterker en besturingsprocessor, en voor elk eindversterkerkanaal
 • Afzonderlijke phonotrap voor Moving Coil- en Moving Magnet-elementen in eigen beschermkastje.
 • Hoogwaardige constructie met dubbellaags chassis, 5 mm dikke aluminium bovenklep, massief aluminium voorpaneel, verkoperd chassis en puur koperen luidsprekeraansluitingen
 • Dubbeldikke koperen printplaat voor het uitgangsgedeelte en de hoofdvoedingen

 

Versterkers vormen de kern van de geschiedenis van Marantz:

Marantz’ allereerste product was een hoogwaardige voorversterker die het toen nieuwe LP-opnameformaat zo goed mogelijk tot zijn recht moest laten komen. De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot die revolutionaire Audio Consolette – in 1952 ter hand genomen door Saul B Marantz en al snel het eerste echte Marantz-product, de Model 1 voorversterker – en het is dan ook niet verwonderlijk dat het allernieuwste model van de Premium-serie, de PM-10, een geïntegreerde versterker is die een nieuwe norm moet stellen voor alle moderne muziekformaten.

Deze zeer krachtige geïntegreerde versterker is in feite samengesteld uit een hoogwaardige afzonderlijke voorversterker en een paar mono-eindversterkers, gehuisvest in één, prachtig afgewerkte kast die topprestaties levert en gelijktijdig een krachtig visueel statement maakt.

Het maken van een geïntegreerde versterker met twee monoblokken die passen in een normaal formaat kast was mogelijk door per kanaal een stereoschakelversterker te gebruiken die werkt in de brugmodus. Het doel? Muziek het best tot haar recht laten komen, van LP’s tot en met de nieuwste audiobestanden met hoge resolutie en wat daarna komt, met alle vermogen en besturing die nodig is om de meest veeleisende luidsprekers aan te sturen en optimaal te laten presteren.

Geoptimaliseerd ontwerp
Om een dergelijke kwaliteit te bereiken zonder afbreuk te doen aan het onovertroffen vermogen, moet elk onderdeel van de versterker perfect op zijn taak worden afgestemd, zoals dat ook zou worden gedaan in een ontwerp met een aparte voorversterker en mono-eindversterkers.

Versterkers gebruiken doorgaans één transformator met een aparte voedingsregeling voor het voorversterker- en einderversterkgedeelte; de PM-10 gaat veel verder.

De PM-10 is een dubbel-mono-ontwerp met een aparte voeding voor de voorversterker en elk eindversterkerkanaal, en één speciale transformator voor de voorversterker, die ervoor zorgt dat subtiele signalen die door dat onderdeel van de versterker worden geleid, niet worden belast door de eisen van uitgangstrappen met hoog vermogen. Er is ook een speciale toevoer voor de microprocessor die de volumeregeling, ingangsselectie enz. aanstuurt, zodat er geen ruis van de besturingsgedeelten in het geluidspad kan terechtkomen.

Zuiver analoog
Een ander belangrijk onderdeel van de ruisonderdrukking in dit apparaat is het feit dat de PM-10 een zuiver analoge versterker is: veel concurrerende ontwerpen bieden tegenwoordig digitaal-analoogconversie of digitale versterking en volumeregeling, maar Marantz houdt de zaken zo clean en simpel mogelijk met zijn geavanceerde, volledig analoge ontwerp.

Waarom?
Hoewel het misschien handig lijkt een DAC in de versterker te hebben, genereren digitale schakelsystemen van nature veel (elektronische) ruis die de subtiele analoge signalen die door de versterker worden geleid, kan verstoren. Daarom kiest Marantz ervoor zijn Premium-serie te ontwerpen zonder digitaal-analoogconversie in zijn SA-CD-/CD- of netwerkspelers, waardoor zijn versterkers zo zuiver en clean mogelijk worden gehouden.

De PM-10 is daarnaast uitgerust met de optie ‘Purest Mode’ om dat zuivere ontwerp nog verder te benadrukken: als deze optie is ingeschakeld, worden eventuele overbodige schakelsystemen uitgeschakeld, waardoor het signaalpad via de versterker zo schoon mogelijk wordt gehouden. Er is ook een Power Amp Direct-ingang, die het signaal rechtstreeks vanaf het ingangsgedeelte doorstuurt naar de versterkertrap voor optimaal geluid.

Volledig gebalanceerd, van voor naar achter
De voordelen van een gebalanceerde audiolay-out worden al lange tijd onderkend: anders dan in een traditionele lay-out, waarbij een helft van het signaalpad zich op het aardvlak van een versterker of kabel bevindt, wordt bij een gebalanceerde werking gebruikgemaakt van twee geleiders of paden – de ene voor positief en de andere voor negatief – en een volledig gescheiden aarding om ze te beschermen.
Het voordeel in kabels is dat eventuele externe ruis zowel de positieve als de negatieve geleiders zullen beïnvloeden, maar omdat de signalen die ze geleiden elkaars spiegelbeeld zijn, zullen ze eventuele effecten over en weer opheffen; dat is ook de reden waarom dergelijke kabels veel worden gebruikt in professionele audio- en studiotoepassingen, waar vaak bronnen van zoemgeluiden aanwezig zijn, en waar de kabels, naarmate ze langer zijn, vatbaarder zijn voor ruis.

Hetzelfde geldt als gebalanceerde werking wordt toegepast op audiocircuits: dit spiegelbeeldeffect van de lay-out, waarin identieke onderdelen de positieve en negatieve ‘poten’ van het signaal verwerken, heft niet alleen eventuele ruis op, maar ook eventuele ruis of storing die in de schakelsystemen optreedt, wordt opgeheven.

Een bijkomend voordeel is dat bij een gebalanceerde werking ook sterkere signalen worden gebruikt dan in niet-gebalanceerde ontwerpen, eenvoudig omdat beide helften van het schakelsysteem actief zijn; in plaats van dat de ene helft duwt en de ander slechts de aarde levert, hebben we hier te maken met een ‘trek-duw’-systeem. Een sterker signaal is minder vatbaar voor externe ruis: hoe meer signaal, hoe minder duidelijk hoorbaar eventuele ruis zal zijn.

De PM-10 maakt gebruik van een volledig gebalanceerde lay-out, van de ingang tot en met de luidsprekeruitgang: het toestel heeft twee paar gebalanceerde ingangen plus traditionele ongebalanceerde lijnniveau-ingangen (plus een hoogwaardige phono-ingang), waarbij het signaal uit deze ingangen wordt geconverteerd naar gebalanceerde werking voordat ze door de versterker worden geleid.

Door het signaal in de gehele versterker gebalanceerd te houden en dat te combineren met een geoptimaliseerd voedingsontwerp, zijn de technici van Marantz in staat tot maximale ruisonderdrukking in het gehele audiopad en de hoogste signaalzuiverheid.

Gebalanceerde, gebrugde eindversterking
Marantz wilde met de PM-10 een apparaat leveren met een zo zuiver mogelijk geluid en genoeg vermogen en dynamiek om een aantal van ‘s werelds meest veeleisende luidsprekers aan te sturen en te regelen. Om dat te bereiken, zetten we de gebalanceerde werking die in de voorversterkertrap was bereikt voort naar de eindversterkertrap en de luidsprekeruitgangen, en maakten we gebruik van brugwerking om het benodigde vermogen te ontwikkelen, waarbij gelijktijdig dat gebalanceerde ontwerp werd gehandhaafd.
In een traditionele versterker wordt de luidspreker aangestuurd door het positieve en negatieve deel van de uitgangstrap, maar een gebrugde versterker doet dat door dezelfde luidspreker te laten aansturen door twee aparte versterkertrappen. Neem een stereoversterker, ontwerp deze zo dat deze kan worden ingesteld op één ingang, gebruik dan één kanaal om de positieve uitgang aan de luidspreker te leveren, en de andere om de de negatieve uitgang te leveren, en je hebt een gebrugde versterker: om het een stuk eenvoudiger te maken duwt één versterkerkanaal op de conussen en koepels van de luidspreker, terwijl de andere eraan trekt.

Zo veel meer controle over de werking van de aansturingsonderdelen van de luidspreker, waarbij de versterker ze met veel meer precisie in beweging kan zetten en kan laten stoppen: dat is belangrijk voor het definiëren en de ‘snelheid’ van het systeem, waardoor muziek kan worden weergegeven met een veel betere ritme- en ruimtecontrole, en stemmen en instrumenten veel realistischer klinken.

In de PM-10 wordt deze controle gecombineerd met een enorme vermogensafgifte dankzij de gebrugde stereoversterkers in de vermogenseindtrap, in totaal vier versterkerkanalen: de PM-10 levert 2 x 200 W aan 8 ohm belasting en kan veeleisende luidsprekers of luidsprekers waarvan de impedantie per frequentie sterk verschilt, moeiteloos aan dankzij een 2 x 400 W afgifte aan 4 ohm.

Dat maakt het niet alleen mogelijk om grote, vermogenverslindende luidsprekers aan te sturen en toch een schoon en storingsvrij geluid weer te geven, maar zorgt ook voor ‘grip’ zodat die luidsprekers precies doen wat de muziek van ze verlangt. Dit alles is mogelijk gemaakt door de nieuwste schakelversterkertechnologie te gebruiken waardoor een compact, geïntegreerd versterkerontwerp kon worden gemaakt zonder afbreuk te doen aan de prestatie-eisen van Marantz.

Zorgvuldig geselecteerde componenten
Marantz heeft een reputatie als het gaat om het selecteren van de beste onderdelen voor zijn producten uit de Premium-serie – als we niet kunnen vinden wat we willen, ontwerpen en bouwen we de benodigde onderdelen.
Die manier van denken ligt aan de basis van het ontwerp van de Hyper Dynamic Amplifier Module (HDAM): omdat het bedrijf niet tevreden was over de audiokwaliteit die geleverd wordt door ‘versterker op een chip’-IC-componenten, ontwierp het zijn eigen alternatief in de vorm van een miniatuur versterkermodule die volledig uit losse onderdelen bestaat. Zoals dat altijd gaat met ontwerpbeslissingen als deze, selecteerden en optimaliseerden de technici de HDAM na uitgebreide luistersessies in speciale Marantz-voorzieningen in Europa en Japan, en dit onderdeel is sinds zijn presentatie verder ontwikkeld en gebruikt in een steeds meer en verschillende producten.

In de PM-10 is de nieuwste generatie HDAM SA3 gebruikt als onderdeel van een Current Feedback-topologie die ontworpen is voor de breedst mogelijke frequentie en het breedst mogelijk dynamisch bereik – speciaal voor de moderne audioformaten met ultrahoge resolutie – en ondersteund wordt door ultrasnelle op maat gemaakt blokcondensatoren die razendsnel kunnen voldoen aan de vraag naar hoge spanning.

Dit Current Feedback-ontwerp is ook toegepast op de phono-ingang in de PM-10, die geschikt kan worden gemaakt voor gebruik met Moving Coil- of Moving Magnet-elementen voor de best mogelijke weergave van favoriete LP’s. Marantz reageert hiermee niet alleen op de huidige ‘vinylrevival’: het bedrijf heeft zijn commitment aan het uitstekende geluid dat LP’s en singles kunnen voortbrengen altijd behouden terwijl het ondertussen zijn digitale competenties bleef ontwikkelen en verfijnen. Marantz voorziet zijn producten al lang met hoogwaardige phono-ingangen, zelfs nog voordat vinyl hip werd!

Gebouwd om te presteren
Net als de bijbehorende SA-10 SA-CD/CD-speler/DAC is de PM-10 gebouwd volgens de hoogste normen, met een dubbellaags verkoperd chassis voor een uitstekende onderdrukking van mechanische en elektrisch ruis, en een kast van dik, zwaar, niet-magnetische aluminium panelen. Beide producten rusten ook op aluminium gegoten voetjes.
Zelfs de luidsprekeraansluitingen zijn bijzonder: zelfs de meest ambitieuze concurrenten zijn geneigd onderdelen van derden of onderdelen te gebruiken die evenzeer op show dan op presteren gericht zijn, maar de PM-10 beschikt over nieuw ontworpen en exclusieve Marantz SPTK-100+ aansluitingen van puur massief koper.

Zoals dat geldt voor iedere andere ontwerp- en technische beslissing achter deze nieuwe referentieklasse versterker, zijn die aansluitingen aangebracht om een heel eenvoudige reden:

‘Because Music Matters’

 

Specificaties

Eigenschappen

 • Kanalen 2
 • Current Feedback-topologie Ja
 • Full balanced circuitry architecture Ja
 • Double Mono Power Amp construction Ja
 • Phono EQ: Standard / Marantz Musical / Marantz Musical Premium Nee / Nee / Ja
 • Digital in: USB-B / optical / coaxial / USB-A Nee / Nee / Nee / Nee
 • Sample Rate digital In Nee
 • USB-A: DSD / WAV / FLAC / AIFF / ALAC Nee
 • USB-B DSD Audio Streaming (DoP): DSD2.8 / DSD5.6 Nee
 • USB-B PCM sample rate Nee
 • DAC chip Nee
 • Asynchronous mode rear USB Nee
 • Bit-perfect transmission Nee
 • Ground isolator for DAC Mode operation Nee
 • Bluetooth / aptX / NFC Nee
 • Audiostreaming van PC Nee
 • Wi-Fi / Wired LAN Nee
 • Internetradio Nee
 • AirPlay Audio Streaming Nee
 • Windows Play to Nee
 • vTuner / Spotify* Nee
 • DLNA-gecertificeerd Nee
 • DSD-Audio network streaming Nee
 • Lossy formats: MP3 / WMA / AAC Nee
 • Lossless formats: DSD / FLAC192/24 / ALAC96/24 / WAV192/24 / AIFF192/24 Nee
 • Gapless Playback Nee
 • Remote APP: iDevice / Android Nee
 • Analog Mode Nee
 • HDAM-versie SA3
 • Netvoedingstransformator: Ringkern/EI SMPS
 • Hoogwaardige audiocomponenten Ja
 • Speciaal ontworpen componenten Ja
 • Symmetrische printplaatindeling Ja
 • Geëxtrudeerde aluminium koelelementen Ja (Separate)
 • Verkoperd chassis Ja
 • Drievoudige toon-instelling (Bass/Mid/Treble) Nee
 • Balans/bass/treble/loudness Ja / Nee / Nee / Nee

Overige

 • Marantz Musical Digital Filtering Nee
 • Linear Drive Power Supply Ja (pre-amplifier stage)
 • Lineaire volumeregeling Ja
 • BI-AMP en meerkanaals optie Ja
 • Shottky diodes Ja
 • Bufferversterking ingangen (alle ingangen/alleen CD) Ja / Nee
 • Afscherming systeemelementen: koper/metaal/geen Ja / Nee / Nee
 • Dubbelgelaagde bodemplaat Ja
 • Low Noise OELD display Nee
 • Ruisarm LCD-scherm Ja
 • Source Direct Nee
 • Power Amp direct Ja
 • 5 mm aluminium bovenplaat Ja

In-/Uitgangen

 • Audio-ingangen 7
 • Digital in: USB-B / optical / coaxial / USB-A Nee / Nee / Nee / Nee
 • Phono-ingang: MM/MC Ja / Ja
 • Audio-uitgangen 1
 • Gebalanceerd in / uit 2 / Nee
 • Voorv. uit/Hoofd in Nee / Nee
 • Power Amp direct Ja
 • Vergulde cinch Ja / CD & PhoNee nickel-plated
 • Luidspreker A / B Nee
 • Speaker Terminals Marantz SPKT-100+
 • Aantal aansluitingen 4
 • D-Bus Ja
 • Floating Control Bus-systeem (2 x 3,5 mm monostekker) Ja
 • Hoofdtelefoon uit Ja
 • Headphone Gain Control (low / mid / high) Nee

Overige Specificaties

 • Uitgangsvermogen (8/4 Ohm RMS) 200 W / 400 W
 • Frequentierespons 5 Hz - 50kHz
 • Totale harmonische vervorming 0.01%
 • Dempingsfactor 500
 • Ingangsgevoeligheid: MM 2.6 mV / 47 kohm
 • Ingangsgevoeligheid: MC 280
 • Ingangsgevoeligheid: hoog niveau 400 mV / 20 kohm
 • Ingangsgevoeligheid: Gebalanceerd hoog niveau 800 mV / 40 kohm
 • Signaal-ruisverhouding DAB (mono/stereo) 111 dB(2V input/Rated output)
 • Ingangsgevoeligheid: Power Amp Direct IN 1,5 V / 20 kohm
 • Signaal-ruisverhouding: Power Amp Direct IN 113 dB

Algemeen

 • Verkrijgbare kleuren: Goud / zilver / zwart / zilver-goud Ja / Nee / Ja / Nee
 • Metalen voorpaneel Ja
 • Energieverbruik in W 270
 • Verbruik tijdens stand-by in W 0.3
 • Automatische uitschakeling Ja
 • Afneembaar netsnoer Ja
 • Afstandsbediening RC004PMSA
 • System Remote-functie Ja
 • Maximale afmetingen (B x D x H) in mm 440 x 453 x 168
 • Gewicht in kg 21.5

Reviews

0 beoordelingen

Specificaties

Geintegreerde Versterker PM10S1

0 beoordelingen

Beoordeel Marantz Geintegreerde Versterker PM10S1

De Referentie geintegreerde versterker van Marantz, met een vermogen tot 200 W per kanaal, hoogwaard..

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis