• Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Français

KEF Blade Sapphire (Set van 2)

Schrijf de eerste review over dit product

€ 30.800,00
1-3 werkdagen
Dit product wordt gratis thuisbezorgd.
OF

Heeft u ergens anders en lagere prijs gezien?

E-mail ons voor een offerte.

Productbeschrijving

Ongeacht of ze gebruikt worden als hoofdluidsprekers, of voor stereo in uw studeer- of leefkamer, achtergrondluidsprekers in een thuisbioscoopsysteem of welke andere toepassing dan ook, de twee nieuwe Q-boekenplankmodellen openen een wereld van audiofiele kwaliteitsgeluid voor een betaalbare prijs.

De weergave is zelfs nog verrassender: weelderig, ruimtelijk en precies gedefinieerd, met een imposante weergave in het middenbereik/HF en een stevige, vlekkeloos gecontroleerde bas. De twee modellen - Q100, met een 5¼" (130mm) Uni-Q array en Q300 met de 6½" (165mm) variant – bieden alle voordelen van de Uni-Q ‘point source’ configuratie in zijn recentste en meest verfijnde vorm: een beter geplaatst geluidsbeeld dat gelijkmatiger door de kamer wordt verspreid dan mogelijk is met een conventionele luidspreker.

Subjectief maakt het een enorm verschil. Omdat iedereen in de kamer wordt omgeven met hetzelfde driedimensionale geluidsbeeld wordt samen kijken ook samen beleven – en u hoeft niet langer op een en dezelfde plek te blijven om volledig te kunnen genieten van uw favoriete tracks.

Model Q100
Ontwerp Tweeweg basreflex
Luidsprekermotoren 130mm aluminium Uni-Q
25mm open aluminium
koepel HF
Frequency response ±3dB 49Hz - 40kHz
Frequentieresponse (±3dB) 2.5kHz
Eindelijk – de vrijheid om draadloos muziek te streamen via Airplay of DLNA vanaf uw computer, smartphone of ander mobiel apparaat.

Compromisloze innovatie

Toen we onze engineers helemaal vrijlieten om de beste luidspreker te maken die ze konden bedenken, ontstond de revolutionaire Concept Blade - 's-werelds eerste 'single apparent source'-luidspreker. Haar prestaties waren zo indrukwekkend, dat we besloten een versie te maken die serieuze audiopfielen helemaal voor zichzelf konden hebben.

Dit werd zo goed ontvangen - en sleepte zo veel prestigieuze awards in de wacht - dat we besloten een tweede model te ontwikkelen: Blade Two. Met dezelfde acoustische bravoure en iconische vormgeving, alleen ietsje kleiner, is de Blade Two gemakkeljker in kleinere ruimtes in te passen en is ook de extreme basextensie tot een huiselijke verhouding gebracht. Verder ademt Blade Two hetzelfde DNA. Dezelfde esthetiek. Dezelfde geavanceerde drivertechnologie en unieke 'single apparent source'-configuratie. Maar vooral hetzelfde rijke, fenomenaal realistische geluid.

Blade en Blade Two delen een nieuwe architectuur voor de ideale puntbron. Vier geavanceerde basdrivers (225 mm/9-in. voor Blade, 165 mm/6,5-in. voor Blade Two) die zo zijn samengesteld dat hun gezamenlijke akoestische middelpunt vanuit precies hetzelfde punt in de ruimte komt als dat van de Uni-Q HF/MF driver array. Het gevolg: het geluid komt werkelijk vanuit één enkele, foutloos coherente bron.

De slanke parabolische behuizing is zowel voor wat betreft vormgeving als akoestiek volledig inert. Dit betekent dat de behuizing nooit enig effect zal hebben op de puurheid van de output. Aan de binnenkant vind je een nieuwe en ingenieuze ventilatie-, verstijvings- en geluidstechnologie. Elk onderdeel doet zo comfortabel zijn werk binnen zijn werkgebied, dat het resultaat merkbaar preciezer is dan mogelijk met conventionele luidsprekers.

Net zoals het de filosofie van KEF is om te blijven innoveren voor een nog preciezer en realistischer geluid, gaan de Blade-luidsprekers over het perfectioneren van een baanbrekend concept. Dit om mensen die écht van muziek houden, écht te laten genieten. Wat uw smaak ook is, Blade en Blade Two zijn wat elk groots ontwerp nastreeft: het beste zijn wat mogelijk is.

Kent Engineering and Foundry Editions

In lijn met de geraffineerde technologie die ze herbergen, zijn de oogstrelende Blade- en Blade Two-behuizingen in diverse verleidelijke afwerkingen te krijgen: Piano Black, Snow White, Warm Metallic Grey, Light Metallic Silver en Racing Red. Bovendien zijn er twee speciale ‘Kent Engineering and Foundry’-afwerkingen, die recht doen aan KEF's ongeëvenaarde erfenis van meer dan 50 jaar aan continue innovatie.

Met Frosted Blue, een knipoog naar de oorspronkelijke kleur van het KEF-logo, en met Frosted Copper Black, voorzien de Kent Engineering and Foundry-edities de laatste Blade-technologie van een subtiele uitstraling met een rijk verleden.

Met de tijd zal elke denkbare kleur verkrijgbaar zijn. Want net als alle andere aspecten van Blade en Blade Two gaat het erom, om alles tot in het kleinste detail precies goed te krijgen.

S'werelds eerste puntbron gelijkende luidspreker.

Model BLADE
Ontwerp Drieweg basreflex,
Single apparent source
driverconfiguratie
Drive-units Uni-Q driver array:
MF: 125mm (5in.) Li-Mg-Al /LCP hybrid cone
HF: 25mm (1in.) Al dome
Bass units:
LF: 4 x 225mm (9in.) with force cancelling
Frequentiebereik in vrije ruimte (-6dB) 28Hz - 45kHz
Frequentiebereik basrespons in kamer (-6dB) 20Hz
Frequentierespons (±3dB) 40Hz - 35kHz ±3dB
(-6dB at 28Hz)
Crossoverfrequentie 350Hz, 2.3kHz
Versterkereisen 50 - 400W
Gevoeligheid (2,83V/1 m) 91dB
Harmonische vervorming 2e & 3e harmonische (90dB, 1 m) <0.5% 40Hz – 100kHz
<0.2% 200Hz – 10kHz
Maximale output (maximaal geluidsdrukniveau op 1 m met roze ruis) 117dB
Impedantie 4Ω (min. 3.2Ω)
Gewicht 57.2 kg (126 lbs)
Afmetingen - met plint (H x B x D) 1590 x 363 x 540 mm
(62.5 x 14.3 x 21.2 in.)

 

Bundels

Accessoires

Reviews

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: KEF Blade Sapphire (Set van 2)

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Prijs
Waarde
Kwaliteit

Specificaties

Merk KEF
Kleur Blauw

Alternatives